Orientalny dzik w fasolce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone mięso wkładam do pojemnika i obtaczam przyprawami, dodaję starty czosnek i imbir, zalewam olejem i sosem sojowym. każdy kawałek mięsa obtaczam w powstałej marynacie. Pojemnik wkładam na noc do lodówki.
2.Mięso kroje w paski, które obsmażam na patelni, następnie dodaję marynatę i masło - duszę około 15-20 minut.
3.Gdy mięso jest już miękkie dodaję fasolkę i sezam - duszę około 15 minut, tak, by fasolka była gorąca . Danie przekładam do miseczek, podaję gorące.
Porady
*Mięso do marynaty można już pokroić w paski
*Fasolkę w sezonie najlepiej dodać świeżą
* fasolkę duszę z mięsem około 15-20 minut- wtedy jest al dente, przy dłuższym duszeniu może być papkowata
Komentarze