Kasza jaglana z warzywami

4 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czy obiady bezmięsna mogą być równie syte? Oczywiście! Zachęcam do przygotowania szybkiego i naprawdę pysznego obiadu z kaszą jaglaną i warzywami.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
    150 g ciecierzycy z puszki
    4 kostki mrożonych liści szpinaku
    1/3 brokuła
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżeczki ostrej papryki
    około 1/3 szklanki wody
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe Bowl

Kasza jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła rozdzielamy na mniejsze różyczki, które następnie kroimy na pół lub na ćwiartki.
    Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
    Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
    Podsmażamy czosnek i cebulę, a po chwili dodajemy brokuły oraz szpinak.
    Podlewamy wodą i dusimy na najmniejszym ogniu, aż szpinak będzie już rozmrożony, a brokuły półtwarde - chrupiące.
    Na koniec dodajemy odcedzoną cieciorkę, doprawiamy do smaku.
    Do tak przygotowanych warzyw dodajemy kaszę i starannie mieszamy.
    Kaszę możemy także podać osobno, a obok ułożyć warzywa.
    Danie można posypać czarnuszką lub posiekaną natką z pietruszki, będzie jeszcze smaczniejsze!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Szpinak Brokuły Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować