Syrniki a bardziej po polsku serniczki są to pyszne i puchate racuszki z sera z dodatkiem rodzynek, smażone na patelni. Dla podkręcenia smaku podałam je w towarzystwie brzoskwiń. Było pysznie!
20 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
250 g twarogu półtłustego z kostki
opakowanie budyniu waniliowego 40 g
cukier waniliowy
łyżka cukru pudru
szczypta proszku do pieczenia
łyżka mąki pszennej
3 łyżki rodzynek
jajko
Syrniki z rodzynkami z salsą brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brzoskwinie kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z limonki.
2.Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy jajko, proszek budyniowy, rodzynki, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz mąkę. Wszystko razem mieszamy.
3.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy nie wielkie placuszki z dwóch stron na złoty kolor.
4.Placuszki podajemy w towarzystwie salsy brzoskwiniowej.
Komentarze