Spring rolls

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idzie wiosna, w sklepach pojawiają się warzywa i owoce sezonowe oraz... wiele promocji. Jako że jestem łowcą okazji, to upolowałem na promocji papier ryżowy. Pierwsze co przyszło mi do głowy, to spring rollsy, idealny i lekki pomysł na drugie śniadanie w domu, bądź na wynos.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
    pół marchewki
    zielony ogórek
    filet z kurczaka
    cebula
    papryka
    świeży szpinak
    SOS:
    łyżeczka musztardy
    łyżka soku z cytryny
    łyżka sosu sojowego (opcjonalnie)
    papryczka chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sajgonki Przekąski

Spring rolls - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i przyprawą curry, smażymy na niewielkiej ilości oleju bądź gotujemy na parze. Później kroimy w małe paseczki.
  • 2. Warzywa myjemy. Ogórka, cebulę, marchewkę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w nieduże paski.
  • 3. Papier ryżowy moczymy w ciepłej, ale nie gorącej wodzie. Nakładamy na niego wszystkie warzywa, kurczaka i zawijamy jak krokiecika. Gotowe!
  • 4. SOS: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Jeżeli bierzemy rollsy na wynos, możemy wymieszać musztardę z cytryną i delikatnie skropić warzywa przed zawinięciem papieru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować