Lane kluski smażone

4.98 (181 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczna przekąska lub dodatek do zup. W naszym domu te chrupiące kluseczki, zajadamy z sosem.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżka wody
    1 łyżka wódki
    szczypta soli
    olej do smażenia
    Sos:
    4 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Zobacz również:

Lane kluski Przekąski

Lane kluski smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mąkę, jajka, wodę,wódkę, sól miksuję mikserem, ciasto leję strumieniem na rozgrzany tłuszcz, smażę na rumiano.
  • jk 2. Kluseczki osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • jk 3. Składniki sosu mieszam. Kluseczki podaję z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować