Konfitura z czarnej porzeczki

4.99 (196 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Warto mieć kilka słoiczków takiej zdrowej konfitury z czarnej porzeczki w swojej piwniczce, ja używam jej do ciast oraz do świeżego pieczywa jest przepyszna i zawiera mnóstwo witamin :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czarnej porzeczki
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (196 ocen)

Konfitura z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie przebieramy, usuwamy ogonki. Wsypujemy do garnka z grubym dnem i zasypujemy cukrem. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy ok godziny. Pamiętając aby mieszać bo się przypali.
  • 2. Do czystych i wymytych słoiczków nakładamy gorącą konfiturę, zakręcamy.
  • 3. Pasteryzujemy ok 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Porzeczki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować