Zielona sałatka z mozzarellą

0 (0 ocen)

Samo zdrowie! Zielone warzywa w różnych odcieniach - roszponka, oliwki i seler naciowy w towarzystwie śmietankowej mozzarelli i delikatnego sosu. W sam raz na imprezy, przyjęcia pod chmurką, czy drugie śniadanie.

Składniki:

  • - 5 dag roszponki,
    - 2 łodygi selera naciowego,
    - 10 zielonych oliwek nadziewanych papryką,
    - kulka (125 g) mozzarelli,
    - sok z 1/4 cytryny,
    - łyżeczka oliwy z oliwek,
    - szczypta soli morskiej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dressing

Zielona sałatka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę przebieramy, myjemy i dokładnie osuszamy.
    Łodygi selera naciowego myjemy, jeżeli to konieczne usuwamy łyko i kroimy na kawałki. Oliwki osączamy i kroimy na plasterki.
  • 2. Oliwę z oliwek mieszamy za pomocą widelca z sokiem z cytryny i szczyptą soli morskiej. Mozzarellę rozrywamy palcami na mniejsze kawałki.
    Roszponkę mieszamy z kawałkami selera naciowego, plasterkami oliwek i skrapiamy przygotowanym sosem.
  • 3. Na talerzach rozkładamy przygotowane warzywa z dressingiem, dodajemy kawałeczki mozzarelli i od razu podajemy, np. z ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować