Surówka z sałaty zielonej z dodatkami

4.5 (177 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna wieloskładnikowa surówka z sałatki zielonej masłowej z dodatkami takimi jak oliwki czarne, ser feta, pomidor malinowy, ogórek polski, chrupiąca rzodkiewka, ostra czerwona cebulka oraz młoda cebulka biała. Całość polana koperkowym dresingiem. Idealna również do potraw z grilla w plenerze.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka sałaty masłowej
    opakowanie sera feta
    ok 8 czarnych oliwek
    pomidor malinowy
    2 ogórki zielone
    ok 6 rzodkiewek
    czerwona cebula
    młoda cebulka biała
    Dressing:
    pęczek koperku
    4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Surówka z sałaty zielonej z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć i poszarpać na małe kawałki. Warzywa umyć.
  • 2. Do sałatki dodać pokrojoną drobno fętę, ogórki, pomidora, oliwki, cebulę czerwoną oraz białą.
  • 3. Koperek posiekać drobno i wymieszać z oliwą z oliwek. Wymieszać z pozostałymi składnikami delikatnie. Schłodzić.
  • 4. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować