Czarny dorsz w panierce migdałowej

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczysta i bardzo smaczna rybka w chrupiącej panierce z wyczuwalnym migdałowym aromatem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 rozmrożonych kostek czarnego dorsza
    -50 g zmielonych na mączkę migdałów
    -3 łyżki mąki migdałowej
    -2 łyżki mąki ziemniaczanej
    -1 duże jajko
    -po 1/2 łyżeczki: soli, białego pieprzu, mielonego imbiru, mielonej gałki muszkatołowej i curry
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Czarny dorsz w panierce migdałowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą i nacieramy nimi każdą kostkę umytej i osuszonej ręcznikiem papierowym ryby. Jajka roztrzepujemy w misce. Mąkę migdałową mieszamy ze zmielonymi migdałami.
  • 2 2. Dorsza obtaczamy w mące ziemniaczanej, zanurzamy w jajku i panierujemy w mieszance mąki migdałowej i migdałów. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron po 3-4 minuty. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Mąka migdałowa Migdały Mąka ziemniaczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować