Krem pomidorowo dyniowy do słoików

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Idealna na zimę. Wystarczy tylko połączyć ją z bulionem i gotowe.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg dyni
    2 kg pomidorów
    Biała część z pora
    1 średnia marchewka
    1 mała bulwary selera
    1 średnia pietruszka
    Pół szklanki oleju
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krem pomidorowo dyniowy do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Pietruszkę, marchew i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w półplasterki. Warzywa podsmażamy na oleju. Dynię obrać i rozgotowac z niewielką ilością wody na puree. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie całość dokładnie blendujemy, doprawiamy solą i rozlewamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut.

Porady

1 słoiczek zupy wystarczy wymieszać z bulionem i śmietaną. Zupa jest pyszna i delikatna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować