REKLAMA
Dzisiaj polecam bardzo smaczną polędwicę ze schabu. Przepisów na taką polędwice jest ogrom ja podaję przepis na moją. Polędwica dojrzewająca przez 4 dni. Przepis bardzo prosty a polędwica bardzo smaczna, delikatna, miękka i krucha.
Ten przepis to pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Taka forma wygląda bardzo elegancko i pysznie smakuje. Dodatkową zaletą jest fakt, że taki domowy pasztet przechowywany w chłodnej piwnicy lub lodówce przetrwa za sprawa aromatycznego masła, wg mnie kanapka z domowym chlebem i kiszonką, pasztetem to coś co umili nie tylko jesienną kolację.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Uwielbiam kiszonki i przywożę przepisy z różnych zakątków Polski właśnie na kiszonki. Ta wersja jest przyjemnie ziołowa, a dzięki skórce zachowuje ciekawą strukturę po ukiszeniu
Passata najlepsza z polnych pomidorów, ze świeżymi ziołami, taka domowa. Doskonały dodatek do sosów, zup itp.
Pieczarki marynowane z dodatkiem czerwonej cebuli i papryki, selera naciowego oraz marchewki. Pikle aromatyzowane czosnkiem, bazylią i przyprawami świetnie nadają się do różnego typu sałatek. Sprawdzą się także jako dodatek do obiadu, a nawet imprezowa zakąska.
Konfitura z cebuli uchodzi za elegancki dodatek do dań, ta wersja idealnie pasuje do pieczonego mięsa, kanapek czy zapiekanek. Jedyną wadą konfitur z cebuli jest czasochłonność wykonania, ale smak wynagradza długi czas oczekiwania :)
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna