Surówka warzywna z białej kapusty, papryki, cebuli, marchewki, czosnku z octem jabłkowym i ksylitolem do słoików

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka do słoików na zimę, doprawiona do smaku ksylitolem i octem jabłkowym.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg białej kapusty
    1 łyżka soli - do kapusty
    2 zielone papryki
    1/2 czerwonej papryki
    4 cebule
    4 marchewki
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka soli
    2 łyżki ksylitolu
    3/4 łyżki pieprzu
    6 łyżek oleju
    6 łyżek octu jabłkowego 6%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Surówka warzywna z białej kapusty, papryki, cebuli, marchewki, czosnku z octem jabłkowym i ksylitolem do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski i wsypujemy 1 łyżkę soli, mieszamy. Marchew i papryki myjemy i osuszamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę czyścimy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. Wsypujemy przyprawy , ksylitol i wlewamy olej i ocet. Mieszamy i wstawiamy na 2 godziny. Przekładamy surówkę do wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować