REKLAMA
Nie ma chyba większej fanki ogórków kiszonych ode mnie :) Chrupiące, twarde i niebywale aromatyczne ogórki uwielbiam jako samodzielną przekąskę. Takie ogórki sprawdzają się również jako świetny dodatek do drugiego dania czy jako główny składnik zupy ogórkowej. Nie wyobrażam sobie również sałatki jarzynowej bez domowego ogórka kiszonego.
Kto jeszcze nie próbował robić ogórków małosolnych to niech szybciutko zabiera się do roboty, polecam pyszne i szybkie ogóreczki małosolne z zalewy z przyprawami, najlepsze są malutkie :) w taki sposób robię co roku :)
Bardzo prosta w przygotowaniu domowa wędlina, soczysta i smaczna. Pomysł na zaparzanie wędlin jest idealny dla osób, które nie mogą jeść pieczonych czy wędzonych. Kompozycja przypraw sprawia, że mięso jest delikatnie pikantne i ma ładny aromat. Przyprawami możemy się bawić. Możemy dodać kilka goździków, ziaren gorczycy, czy kminek, w zależności od naszej fantazji.
Przepis na marynowaną cukinię pochodzi ze starego zeszytu babci mojego męża. Taką cukinię chętnie zajadamy jako dodatek do obiadu lub po prostu jako przekąskę. Świetnie komponuje się także w sałatkach.
Uwielbiam dania z kapusty ta jest moją ulubioną taka polska kapusta zasmażana z przepisu mojej babci, idealnie tu pasuje kotlet schabowy i ziemniaczki polskie tradycyjne danie.
Brak pomysłu na obiad? Lodówka świeci pustkami ? To polecam Wam to ziemniaczane danie ;) Zachęcam Was do jego wypróbowania, kto jeszcze nie zna, niech z raz usmaży sobie takich krajanek, a nie pożałuje ;)
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna