Jednogarnkowy Gulasz Drobiowo Wieprzowy Z Pieczarkami I Makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Super danie nawet na lato, a zima będzie przyjemnie rozgrzewać. Jak w tytule będzie to danie jednogarnkowe, ja niestety nie mam takiego garnka w którym mogła bym przesmażać i od razu gotować produkty dlatego musiałam użyć małej patelni ;)
Danie wychodzi syte i bardzo smaczne.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl wody
    1 mała pierś z kurczaka lub pół dużej
    200 g mięsa z szynki
    1 mała marchewka pokrojona w pół plasterki
    1/2 główki papryki np. czerwonej
    1/2 główki cebuli
    2 ząbki czosnku nieduże
    150 g pieczarek
    3 kulki ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    1 łyżeczka suszonych warzyw
    1/2 łyżeczki kurkumy
    2 garście makaronu świderki i makaronu rurki
    1 łyżka mąki pszennej do pieczarek i obtoczenia mięsa
    pieprz, sól, papryka słodka i wędzona oraz przyprawa do gulaszu węgierskiego
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    olej lub masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jednogarnkowy gulasz drobiowo wieprzowy z pieczarkami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody.
    2. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso pokrojone w kostkę, obtoczone w przyprawach i mące (w 1/2 łyżki w mąki ). Obsmażamy tak tylko aby mięso się ścięło ze wszystkich stron.
    W trakcie obsmażania dodajemy pokrojona w kostkę marchewkę i paprykę.
    3. Następnie całość przekładamy do gotującej się wody i doprawiamy solą oraz papryką w proszku dodajemy także korzeń pietruszki, ziele angielskie i liść laurowy.
    Dosypujemy także łyżeczkę warzyw suszonych oraz przyprawę do gulaszu.
    4. Następnie kromy pieczarki w grubsze plasterki lub na ćwiartki, przesmażamy na maśle lub oleju wraz z czosnkiem następnie przekładamy do gotującego się mięsa.

    Całość gotujemy około 1 godziny lub więcej, do czasu kiedy mięso i makaron zmiękną.

    5. Mniej więcej w połowie tego czasu dodajemy makaron.
    6. Pod koniec gotowania możemy dodać 2 łyżeczki konc. pomidorowego oraz jeszcze doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować