Muszelki faszerowane w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron lekko podgotować w osolonej wodzie. Przez około 3 min, od razu odcedzić.
Mięso mieliśmy zamrożone. Obgotowaliśmy je delikatnie w 2/3 szklanki wody. Mięsko wyciągnąć z wody. Wodę posolić, popieprzyć, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Zostawić na małym ogniu na około 10 min.
2.Mięso pokroić w małą kostkę. Wymieszać z 2 łyżkami startego sera, pokrojoną w kostkę cebulą, papryką ostrą, kolendrą, solą i pieprzem.
Nafaszerować mięsem muszelki.
3.Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć mieszankę chińską. Lekko posolić i popieprzyć. Jak już będzie przyrumienione zalać wywarem z mięsa. Przyprawić curry, papryką ostrą, dodać śmietanę kremówkę. Przelać sos na blaszkę. Dodać tapiokę i wymieszać. Dodać anyż i szafran. Ułożyć w sosiku nafaszerowane muszelki.
4.Zasypać serem. Piec około 20 min w 180 stopniach.
Komentarze