Muszelki faszerowane w curry

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Kuchnia orientalna z makaronem to idealne połączenie!

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 20 szt makaron muszle,
    50 g ser żółty ,
    150 g schabu bez kości ,
    1 średnia cebula ,
    0,5 opakowania mieszanki chińskiej,
    2 listki laurowe ,
    2 kulki ziela angielskiego ,
    1 łyżeczka papryki ostrej mielonej ,
    1 łyżeczka curry ,
    Pieprz czarny- MŁYNEK ,
    Sól morska- MŁYNEK ,
    kolendra ,
    odrobina szafranu ,
    1 łyżka tapioki ,
    2 gwiazdki anyżu ,
    1 łyżeczka sosu sojowego ,
    2 łyżki oliwy z oliwek ,
    3 łyżki śmietany kremówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muszelki faszerowane w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron 1. Makaron lekko podgotować w osolonej wodzie. Przez około 3 min, od razu odcedzić.
    Mięso mieliśmy zamrożone. Obgotowaliśmy je delikatnie w 2/3 szklanki wody. Mięsko wyciągnąć z wody. Wodę posolić, popieprzyć, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Zostawić na małym ogniu na około 10 min.
  • Faszerowanie 2. Mięso pokroić w małą kostkę. Wymieszać z 2 łyżkami startego sera, pokrojoną w kostkę cebulą, papryką ostrą, kolendrą, solą i pieprzem.
    Nafaszerować mięsem muszelki.
  • Prawie gotowe do pieczenia 3. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć mieszankę chińską. Lekko posolić i popieprzyć. Jak już będzie przyrumienione zalać wywarem z mięsa. Przyprawić curry, papryką ostrą, dodać śmietanę kremówkę. Przelać sos na blaszkę. Dodać tapiokę i wymieszać. Dodać anyż i szafran. Ułożyć w sosiku nafaszerowane muszelki.
  • No i ser! 4. Zasypać serem. Piec około 20 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anyż Makaron Schab Sery Szafran

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować