Kiełbaski rumuńskie

4.49 (156 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Przepis na odmienione mielone!

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego (u mnie tylko szynka)
    2 małe jajka
    1 cebula
    2 czerstwe kajzerki
    2 ząbki czosnku
    mleko
    olej
    bułka tarta
    sól, pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kiełbaski rumuńskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku, cebulę posiekać i zrumienić na jasnozłoty kolor.
  • 2. Czosnek zmiażdżyć w prasce, do mięsa dodać czosnek, jajka, sól, pieprz, majeranek, cebulę i dobrze odciśniętą bułkę. Wymieszać dokładnie, jeśli masa mięsna jest zbyt rzadka, należy dodać 1-2 łyżki suchej kaszy manny.
  • 3. Z masy formować grube wałeczki długości około 10 cm. Obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Można je też po usmażeniu na chwilkę włożyć do nagrzanego piekarnika.
  • 4. Podawać z ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rumuńska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować