SZYBKA I ORZEŹWIAJĄCA LEMONIADA ARBUZOWA

5 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu i efektownie wyglądająca lemoniada w niecodziennym wydaniu, które z pewnością zaskoczy gości i domowników.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ćwierć małego arbuza
    Sok z połówki limonki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Sorbety Mus Smoothie Lemoniada

Szybka i orzeźwiająca lemoniada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  • 2. Wrzucić pokrojonego arbuza do wysokiego naczynia i dodać sok z limonki.
  • 3. Całość zblendować.
  • 4. Zblendowaną ciecz przecedzić na sitku w celu pozbycia się pestek i innych grudek.
  • 5. Gotową lemoniadę przelać do naczynia.

Porady

Lemoniada najlepiej smakuje schłodzona. Można zamiast limonki użyć cytryny, a zamiast arbuza równie dobrze sprawdzi się melon. Wyjątkowy efekt dają ozdoby zrobione z jadalnych kwiatów. Bardzo dobrze lemoniada łączy się z napojami alkoholowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Limonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować