Ciasto "kiki"

4.5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Ciasto na puszystym biszkopcie na bazie soku przecierowego kiki, z pysznymi ciastkami delicjami i delikatną jak puch kremówką. Całość tworzy znakomity duet.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Duży sok przecierowy kiki (lub inny np. kubuś)
    3 budynie śmietankowe

    2 opakowania delicji pomarańczowych

    1/2 l śmietany kremówki
    1 galaretka czerwona o smaku żurawiny
    4 łyżki cukru pudru

    1 puszka brzoskwiń
    3 pomarańczowe galaretki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Ciasto "kiki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt, piec 20 minut w temp. 160 stopni. Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku i gotujemy z pozostałym.Gdy biszkopt wystygnie, wylewamy gorący budyń. Następnie układamy delicje. Galaretkę żurawinową rozpuszczamy w szklance wrzątku, schładzamy. Tężejącą galaretkę ubijamy z śmietaną kremówką i cukrem pudrem.Wylewamy masę kremową na delicje.Układamy połówki brzoskwiń. Całość zalewamy galaretkami pomarańczowymi rozpuszczonymi wg przepisu na opakowaniu. Ciasto schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować