Sałatka ze szpinakiem i winogronami

4.5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i bardzo szybko się robi a przede wszystkim zawiera w sobie bogactwo wielu cennych witamin.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g szpinaku
    100 g sera chedder długodojrzewającego(min.14-m-cy)
    garść orzechów włoskich
    ½ słoiczka pomidorów suszonych z zalewy
    mała kiść winogron czerwonych

    Sos:
    kilka łyżek oliwy
    łyżka octu balsamicznego
    ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Ser

Sałatka ze szpinakiem i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, osuszyć, większe liście porozrywać. Orzechy drobno pokroić. Pomidory pokroić, podsmażyć na oliwie z zalewy. Przestudzić. Winogrona umyć, przekroić na połówki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki razem wymieszać.

    Sos:
    Czosnek przepuścić przez praskę. Z podanych składników przygotować sos.
    Sos połączyć z sałatką. Schłodzić w lodówce, tak aby wszystkie smaki przegryzły się.

Porady

Do jej przygotowania najlepiej użyć winogron bezpestkowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować