Leczo z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna wersja popularnego dania. Leczo jest sycące, pikantne i rozgrzewające. W moim domu gości często, ponieważ bardzo je lubimy.

  • 50 min

Składniki:

  • -0,5 kg ulubionej kiełbasy
    -2 duże czerwone cebule
    -2 duże papryki czerwone
    -2 duże papryki żółte
    -3 duże pomidory
    -30 dag pieczarek
    -0,5 l przecieru pomidorowego
    -1 łyżeczka papryki ostrej
    -olej rzepakowy do smażenia
    -sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę w talarki, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2 2. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy pieczarki, smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wrzucamy kiełbaskę i smażymy na rumiano.
  • 3 3. Gdy kiełbaska się zrumieni wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, przesmażamy chwilę. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz paprykę ostrą. Całość dusimy do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając (ok 30 min). Po tym czasie danie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, chwilę dusimy aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować