SERNIK PIECZONY Z CZEREŚNIAMI / WIŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny. Bez dwóch zdań

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera dwukrotnie zmielonego
    6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 kostka masła
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mleka
    opakowanie herbatników okrągłych
    500 g czereśni lub wiśni
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Herbaty

Sernik pieczony z czereśniami / wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połowki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasdto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy o wymiarze 28 cm, piecząc godzinę w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik  z wiśniami

To może cię zainteresować