Włoskie trufle czekoladowe

4.5 (187 ocen)

Trufle to bardzo elegancki i wykwintny deser. Przygotowuję je na wyjątkowe okazje, np. Walentynki.

Składniki:

  • 50g mielonych migdałów,
    100g mlecznej czekolady,
    75g gorzkiej czekolady,
    3 łyżki masła,
    2 łyżki likieru amaretto,
    4 łyżki cukru pudru,
    20g czekolady mlecznej z orzeszkami laskowymi.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Trufle

Włoskie trufle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady połamać na kawałki, dodać likier i stopić na parze. Dodać masło, mieszać aż składniki się całkowicie rozpuszczą. Następnie wsypać mielone migdały i cukier puder. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby masa ostygła i nieco stężała.
    Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w zmielonej w blenderze na pył czekoladzie. Przełożyć do papierowych papilotek i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amaretto Czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować