Domowe tahini czekoladowe

4.47 (150 ocen)

Tureckie desery kojarzą mi się zawsze z czymś bardzo słodkim, bo takie jest tahini czy chałwa

Składniki:

  • 200 g sezamu,
    2-4 łyżki oleju,
    5-6 łyżeczek cukru pudru,
    50 g gorzkiej czekolady,
    2 czubate łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Domowe tahini czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tahini czekoladowe 1. Sezam podprażamy na suchej patelni do momentu aż zacznie lekko pachnieć.
  • tahnili czekolaowe2 2. Wrzucamy do misy malaksera i blendujemy aż będzie powstawać gęsta pasta, dodajemy po trochu olej.
  • 3. Cały czas miksując dodajemy powoli cukier puder, roztopioną gorzką czekoladę (ciepłą) oraz kakao.
  • 4. Starannie blendujemy w razie potrzeby dodając olej czy cukier puder (do smaku).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować