REKLAMA
To ciasto to mój osobisty faworyt wśród warstwowych, przekładanych ciast. Polecane na ważne uroczystości rodzinne. Bardzo pyszne. Wilgotny czekoladowy biszkopt nasączony dodatkowo ponczem z nalewki z kremem budyniowym o smaku nutelli, cienka warstwa kwaśnego dżemu dla przełamania smaku i warstwa puszystej bitej śmietanki posypana tartą gorzką czekoladą. Wbrew pozorom mało skomplikowany wypiek, polecany także osobom które pieką ciasta tylko od święta. Dobrze podzielne prawie jak tortowe. Jednym słowem godne uwagi.
Tort dla wielbicieli i wielbicielek Pokemonów. Przełożony trzema kremami czekoladowym z frużeliną wiśniową, kokosowym i musem z czarnej porzeczki. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć na trzy dni - biszkopt, baza do kremów-kremy, przełożenie-tynkowanie. do tego toru piekę dwa takie same biszkopty. Oby dwa przekrawam na trzy blaty, wykorzystuje cztery, a dwa zamrażam. Tort najlepiej składać w rancie cukierniczym. Tort obłożony tynkiem maślanym milky way.
Dodatek czarnej porzeczki idealnie przełamuje słodycz masy chałwiowej i uzupełnia paletę smaków. Do tego wilgotne, kakaowe biszkopty i otrzymujemy ciasto od którego trudno się oderwać.
Przepyszne, warstwowe ciasto bez pieczenia ,które cieszy swoim wyglądem oko i podniebienie. Ciasto jest w smaku delikatne ,a spód ciasta delikatnie i przyjemnie chrupie.
Ostatnio skomentowane
Sernik bez spodu z borówkami i galaretką