Domowa chińszczyzna

4.5 (172 ocen)

Aromatyczne danie kuchni orientalnej :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 marchewka
    po kawałku pora, selera, cukinii
    1/2 cykorii
    garść kiełków fasoli mung z zalewy
    garść grzybów mun
    marynata:
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka sosu chili czosnkowego
    1 łyżka przyprawy do kuchni chińskiej
    1 łyżka oleju arachidowego

    100 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Domowa chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w marynacie 1. Mięso pokroić, wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić na pół godziny do lodówki.
  • Warzywa 2. Grzyby mun namoczyć, wszystkie warzywa pokroić w paski.
  • 3. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Zdjąć z patelni i wrzucić warzywa, najpierw marchewkę i selera, potem cukinię, cykorię, pora i grzyby, a na końcu kiełki. Podsmażyć wszystko razem i dodać mięso. Smażyć jeszcze 2-3 minuty.
  • 4. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podawać z mięsem i warzywami. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować