Zygzak

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Proste, ale jakże efektywne!

  • 30 min

Składniki:

  • 7 jajek
    1,5 szkl. cukru
    2 budynie śmietankowe w proszku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szkl. oleju
    1 szkl. wody gazowanej
    4 niepełne szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zygzak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem.
  • 2. Dodaj resztę składników (bez kakao i kawy).
  • 3. Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i ostudzić. Ciasto podzielić na 3 części.
  • 4. Do jednej dodaj kakao i odrobinę wody, do drugiej kawę.
  • 5. Wylewaj na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem kolejno: część białą, kakaową i kawową.
    Piecz ok. 60 minut w temp. 200C.

Porady

Zamiast kawy rozpuszczalnej możemy użyć cappuccino. Polecam także wersję z cykorią ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cykoria Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować