Marchewka curry

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnej surówki

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże marchewki: 3 sztuki
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - namoczone rodzynki (niekoniecznie): 0.5 szklanki
    - olej (3 łyżki do zasmażki, reszta do zeszklenia cebuli): 5 łyżek
    - sól i pieprz (do smaku): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki

Marchewka curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebulę obrać i posiekać. Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki. Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie. Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać trochę wody i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez laktozy Komunia Wesele Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować