Leśne tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser z rodem we Włoszech w nowej - leśnej odsłonie. Pyszne, delikatne, wspaniałe!

  • 30 min

Składniki:

  • 20 okrągłych biszkoptów
    150 ml likieru amaretto
    250 gr mascarpone
    1 kubek (175gr) waniliowego serka homogenizowanego
    2-3 łyżek cukru trzcinowego
    250 gr świeżych borówek
    2 garście jeżyn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Tiramisu

Leśne tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone zmiksować z serkiem homogenizowanym i cukrem na gładki krem. Biszkopty lekko namaczać w likierze i ułożyć po 2 na dno wysokiej szklanki. Na ciastka ułożyć po 2 łyżki kremu.
  • 2. Owoce przebrać, umyć i osuszyć na ręczniku kuchennym. Na warstwę z kremem ułożyć trochę borówek i jeżyn. Kłaść kolejną warstwę maczanych biszkoptów, znowu po 2 szt. Na porcję. Całość przykryć koleją warstwą kremu i udekorować pozostałymi owocami. Schłodzić najlepiej przez noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować