Serowe knedle z morelami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne knedle. Serowe knedle z morelami możemy podać na słodki obiad, deser lub kolację. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 23 dag twarogu półtłustego
    1 jajko
    ok. 1,5 szkl mąki orkiszowej
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    20 małych słodkich moreli
    cukier trzcinowy do posypania moreli
    mąka do podsypania
    woda do gotowania
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Knedle Dania główne Jajko

Serowe knedle z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele myjemy i odsączamy z wody. Wycieramy ściereczką i kroimy na połówki, usuwamy pestki. Twaróg blendujemy z jajkiem na gładką masę i przekładamy do miski. Dodajemy mąkę i cukier, zagniatamy elastyczne ciasto.
    Ciasto przekładamy na stolnice podsypaną mąką i cienko wałkujemy. Szklanką wycinamy krążki i na każdy krążek kładziemy połówkę moreli, zawijamy ciastem. Wkładamy do gotującej się wody z solą i olejem, gotujemy od wypłynieńcia przez około 3 minuty. Przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą.
    Knedle przekładamy na talerze i posypujemy cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować