Surówka jak colesław

5 (159 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To najlepsza surówka, jaką jadłam. Moja rodzina bardzo ją lubi , a połączenie smaków jest rewelacyjne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkalnki poszatkowanej białej kapusty,
    1 szklanka poszatkowanej marchewki,
    1 jabłko,
    pół pora z zielonej części.
    Zalewa:
    pół szklanki mleka,
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka cukru pudru,
    2 łyżki octu,
    sól i pierz dla smaku.
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez

Surówka jak colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka colesław 1. Marchew obieramy i szatkujemy na dużych oczkach, tak samo szatkujemy kapustę oraz jabłko. Por przecinam na pół i zaczynam siekać ją ku bardziej zielonej czesci.
  • zalewa 2. Zalewa:
    Wszystkie składniki na zalewę dokładnie wymieszać i doprawic.
  • surówka colesław 3. Gotową zalewę dodaj do surówki i wymieszaj. Pozostaw do schłodzenia na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować