Pierożki z dynią hokkaido i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pierożki z dynią hokkaido i twarogiem

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    450 g mąki
    300 ml wrzątku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju

    nadzienie
    1 mała dynia hokkaido
    300 g twarogu
    sól
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Pierożki z dynią hokkaido i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto podstawowe pierogowe.
    Do mąki dodajemy sól, olej , wlewamy wrzątek i mieszamy łyżką , odstawiamy na chwilę do przestygnięcia i zagniatamy ciasto.

    Dynię kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy chwilę posiekany czosnek i dodajemy dynę, smażymy kilkanaście minut mieszając, następnie wlewamy 3 łyżki wody , zamykamy ogień i przykrywamy pokrywką. Kiedy dynie przestygnie rozgniatamy ją widelcem i mieszamy z pokruszonym twarogiem, doprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie zamykamy w pierogach i tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy ze skwarkami lub śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować