Biszkopt z kremem jogurtowym i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka jaj ubić na sztywną pianę ze słodzidłem, dodać żółtka, zmiksować, a następnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, do suchego patyczka.
Jagody zagotować, zdjąć z palnika, dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Wystudzić. Jogurt zmiksować razem z jagodami. Brzoskwinie pokroić w kostkę i część wymieszać z kremem. Biszkopta nasączyć rozcieńczonym sokiem z brzoskwiń, można dodać kieliszek alkoholu. Przełożyć kremem. Na wierzchu ułożyć resztę brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Komentarze