Ciasto budyniowo-maliowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto budyniowo-maliowe

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    1 szkl mąki pszennej tortowej
    0,5 szkl mąki krupczatki
    125 g masła
    2 żółtka
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia

    2 budynie waniliowe
    3/4 l mleka
    6 łyżek cukru

    maliny ok 400 g
    2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z budyniem

Ciasto budyniowo-maliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy i wyklejmy dno tortownicy . Podpiekamy ok 15 min . w temp 180st
    Budyń gotujemy z cukrem. Trochę malin posypujemy na cieście, oblewamy budyniem i pieczemy ok 20 min. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
    Maliny wkładamy do naczynia, dolewamy wody tyle by było z owocami 1 litr i gotujemy , od zagotowania wystarczy chwilka. Zdejmujemy z ognia i dodajemy galaretki. Przestudzone wylewamy na wystudzone juz ciasto i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować