Łosoś w kopercie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

w kopercie z ciasta francuskiego kryje się łosoś z warzywami. Idealne na przekąskę z lekką salsą

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet z łososia: 300 gramów
    - por: 1 sztuka
    - marchewka (średnia): 1 sztuka
    - ser pleśniowy lub ser żółty: 100 gramów
    - suszone pomidory: 50 gramów
    - ciasto francuskie (ok. 300g): 1 opakowanie
    - jajo (rozmącone): 1 sztuka
    - fasolka szparagowa: 100 gramów
    - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku: 3 szczypty
    - oliwa z oliwek (do smażenia): 3 łyżki
    - sos salsa: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Łosoś w kopercie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia przekroić na 8 równych płaskich kawałków. Doprawić, krótko obsmażyć na patelni z obu stron.
    Por pokroić w talarki, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa poddusić na niewielkiej ilości oliwy, dodać pokrojone drobno pomidory, doprawić na ostro, wymieszać.
    Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, pokroić na kawałki ok 4cm długości.
    Ser pokroić na plasterki
  • Łosoś w kopercie 2. Ciasto francuskie przekroić na 8 prostokątów. na każdym położyć łososia, na rybie położyć warzywa, fasolkę oraz ser. Brzegi posmarować jajkiem, złożyć na pół, brzegi docisnąć widelcem. Każdą kopertę posmarować po wierzchu jajkiem, posypać papryką lub ziołami.
  • 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C, piec ok. 20 minut.
    Podawać z salsą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować