Francuskie ślimaczki z masą makową

4.99 (195 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Banalnie proste ciasteczka, które przygotujesz w kilka chwil, a na pewno zachwycą gości ponieważ pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 płat ciasta francuskiego (na bazie masła)
    -1 jajko
    -350 g masy makowej z bakaliami
    -cukier puder
Wystaw ocenę:

4.99 (195 ocen)

Francuskie ślimaczki z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwijanie 1. Ciasto francuskie smarujemy masą makową zostawiając wolne brzegi. Zwijamy w rulon jak roladę.
  • ślimaczki 2. Następnie kroimy na około 1,5-2 cm kawałki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 18-20 minut (do zrumienienia ciasteczek). Ostudzone ślimaczki posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Masa makowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Sobota 4.10.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?_jtp=1&page=155

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować