Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonen

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego nadziane jabłkami i cynamonem - idealne dla niezapowiedzianych gości!

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego,
    2 średnie jabłka,
    1 łyżka cukru,
    2 łyżeczki cynamonu,
    1 jajko do posmarowania,
    Cukier gruboziarnisty do udekorowania (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół.
    Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać je z cukrem i cynamonem.
    Ciasto francuskie przekroić wzdłuż na pół, a następnie pociąć je tworząc w sumie 12 prostokątów. Na każdy wyłożyć jabłka, a następnie "złamać" w pół zaklejając jak pieroga. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde z góry lekko naciąć, a następnie wysmarować je jajkiem oraz posypać cukrem.
    Piec około 15 minut, aż będą miały złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować