Krem chrzanowy z plackami ziemniaczanymi i bekonem

4.49 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa krem dealna na chłodne wieczory takie jak zima czy jesień.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CHRZAN:
    - chrzan ze słoiczka: 0.5 szklanki
    - Bekon plastry: 20 dekagramów
    - przygotowane juz plińce inaczej placki ziemniaczane: 30 sztuk
    - rosół drobiowy: 1 litr
    - żółka: 2 sztuki
    - śmietana 30-36%: 100 mililitrów
    - mąka pszenna razowa: 2 łyżki
    - pietruszka zielona: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem chrzanowy z plackami ziemniaczanymi i bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bekon z placuszkami ziemniaczanymi 1. Gotujemy rosołek. W tym czasie plastry bekonu podsmażamy oraz smażymy bardzo malutkie placuszki ziemniaczane. Na gotujący się rosołek dodajemy pół szklanki chrzanu i dodajemy zaprawkę z żółtek, śmietany, mąki wcześniej dobrze wymieszaną. Zagotowujemy i podajemy z placuszkami i bekonem, dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować