Surówka z kapusty czerwonej z chrzanem

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

Doskonały dodatek do dań obiadowych.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
    1 cebula
    1 pęczek szczypiorku
    2 jabłka
    1/2 - 1 mały słoik chrzanu
    200 ml jogurtu naturalnego
    2-3 łyżki majonezu
    sok z 1 cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez Dodatki

Surówka z kapusty czerwonej z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, chrzanem i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować