Sos chrzanowy z jabłkiem, szczawiem i lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Charakterny i aromatyczny sos chrzanowy z dodatkiem jabłka i świeżej zieleniny. Świetny na kanapki, do sałatki czy zakąsek imprezowych. Sos z pewnością sprawdzi się jako dodatek do wielkanocnych dań.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
    3 łyżki majonezu
    2 kopiaste łyżki chrzanu konserwowego ze słoika
    1 większe jabłko (200 g)
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
    1 kopiasta łyżka posiekanego lubczyku
    1 łyżka miodu
    ½ łyżeczki mielonej kurkumy
    ½ łyżeczki mielonego imbiru
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Sosy Dressing Majonez Dip Dodatki

Sos chrzanowy z jabłkiem, szczawiem i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos chrzanowy z jabłkiem, szczawiem i lubczykiem 1. Wymieszać jogurt, majonez, chrzan oraz obrane, pozbawione gniazd nasiennych i starte na grubych oczkach tarki jarzynowej jabłko. Dodać posiekaną zieleninę, miód, kurkumę, imbir i pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać i dosolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować