Proponuję proste do przygotowania ciastka w kształcie choinek, które zrobione są z brownie. Fajnie wyglądają i na pewno będą dekoracją świątecznego stołu.
Świąteczne choinki z brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić wraz z gorzką czekolada i ostudzić. Dodawać po jednym jajku i miksować do momentu połączenia się składników. Dodać cukier, zmiksować. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i solą. Formę do pieczenia o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto ostudzić. Z ciasta powycinać trójkąty, wcisnąć kawałek papierowej słomki i udekorować lukrem oraz pistacjami według uznania.
Komentarze