Tartinki joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj 24 okrągłe kromki pumpernikla( wycinając okrągłą foremką).Można też kupić już gotowe okrągłe kromki pumpernikla. 12 kromek posmaruj masłem lub serkiem philadelfia naturalnym.Na posmarowanych kromkach układamy różne gatunki sałat.
2.W miseczce utrzyj majonez z czosnkiem.Świeży koper siekamy i odkładamy do miseczki.
3.Umyj mieszankę sałat i ułóż na cedzaku w celu osączenia z wody.
4.Przygotowujemy pozostałe składniki do tartinek.Najlepiej rozłożyć je na talerzach i układać na pumperniklu według uznania.Czerwoną cebulę należy pokroić w piórka,a pomidorki cherry,oliwki,wędzoną kiełbasę w plasterki.Pasztet drobiowy w małe części,plastry sera żółtego oraz topionego na mniejsze części.Plastry łososia wędzonego oraz plastry szynki kroić na małe części i zwijać w ruloniki.Świeży ogórek kroić w plastry,następnie posolić i odłożyć 8 plasterków.Suszone pomidory pokroić na części.
5.Teraz smarujemy 12 kromek pumpernikla sosem majonezowo-czosnkowym.Na nich układamy różne gatunki sałat.
6.Na tak przygotowanych kromkach pumpernikla układamy składniki,tworząc przeróżne kompozycje smakowe.Ozdabiamy według uznania.Tartinki z łososiem posypać koperkiem.
Komentarze