Tartinki Joanny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wyborne delikatesowe tartinki.Różnorodność smaków i apatyczny image kanapkowy;-)Wywołują zachwyt,szybko znajdują swoich wielbicieli.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb żytni lub pumpernikiel: 24 sztuk
    - mieszanka sałat: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - oliwki zielone i czarne: 20 sztuk
    - ser żólty: 5 plastrów
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 1 sztuka
    - pomidorki cherry: 5 sztuk
    - kiełbasa wędzona: 6 plastrów
    - szynka plastry: 4 plastry
    - pasztet drobiowy: 1 sztuka
    - świeży ogórek: 8 plastrów
    - serek philadelfia naturalny: 1 sztuka
    - majonez: 4 łyżeczki
    - suszone pomidory z bazylią i czosnkiem: 4 sztuki
    - czosnek rozgnieciony ząbki: 1 sztuka
    - ser topiony z papryką: 3 plastry
    - masło 82% tłuszczu: 4 łyżki
    - papryka konserwowa: 2 plastry
    - świeży koper: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartinki joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj 24 okrągłe kromki pumpernikla( wycinając okrągłą foremką).Można też kupić już gotowe okrągłe kromki pumpernikla. 12 kromek posmaruj masłem lub serkiem philadelfia naturalnym.Na posmarowanych kromkach układamy różne gatunki sałat.
  • 2. W miseczce utrzyj majonez z czosnkiem.Świeży koper siekamy i odkładamy do miseczki.
  • 3. Umyj mieszankę sałat i ułóż na cedzaku w celu osączenia z wody.
  • 4. Przygotowujemy pozostałe składniki do tartinek.Najlepiej rozłożyć je na talerzach i układać na pumperniklu według uznania.Czerwoną cebulę należy pokroić w piórka,a pomidorki cherry,oliwki,wędzoną kiełbasę w plasterki.Pasztet drobiowy w małe części,plastry sera żółtego oraz topionego na mniejsze części.Plastry łososia wędzonego oraz plastry szynki kroić na małe części i zwijać w ruloniki.Świeży ogórek kroić w plastry,następnie posolić i odłożyć 8 plasterków.Suszone pomidory pokroić na części.
  • 5. Teraz smarujemy 12 kromek pumpernikla sosem majonezowo-czosnkowym.Na nich układamy różne gatunki sałat.
  • Tartinki Joanny 6. Na tak przygotowanych kromkach pumpernikla układamy składniki,tworząc przeróżne kompozycje smakowe.Ozdabiamy według uznania.Tartinki z łososiem posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować