REKLAMA
Pożywna, bezmięsna potrawa z czerwonej kapusty z dodatkiem groszku i kaszy gryczanej. Smak dania podkreślają przyprawy korzenne, aromatyczne zioła oraz mleko kokosowe.
Buraczki w aromatycznej marynacie – z jałowcem, zielem angielskim, liściem laurowym i prażonym kminkiem. Świetny dodatek do obiadu, ale także składnik sałatki, zupy lub sosu.
Jest to nieco zmieniona wersja popularnego przepisu na marchewkę po koreańsku. Przyprawy dobrałam wg własnego smaku i efekt bardzo przypadł do gustu także moim Bliskim. Polecam!
Sałatka do długiego przechowywania w lodówce. Jajka, śledzie, różnorodne warzywa, jabłko oraz suszona żurawina w aromatycznej marynacie. Sałatka idealna na imprezową zakąskę, do zajadania jako danie śniadaniowe lub kolacyjne. Potrawa idealnie sprawdzi się także jako jedna z pozycji w wielkanocnym menu.
Lubię przygotowywać jarzynki na ciepło, a te z dodatkiem majonezu zyskują delikatny, kremowy smak.
Oryginalna sałatka obiadowa z buraczkami w roli głównej. Sałatkę uzupełniają warzywa, charakterystyczne w smaku oliwki, suszona śliwka, prażony słonecznik i kremowa śmietanka. Potrawa z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
Ostatnio skomentowane
Rozgrzewające chilli con carne