• 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

chińszczyzna

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa wieprzowego (schab)

    1 papryka czerwona

    1 papryka żółta

    1 marchewka

    1 cebula

    2-3 ząbki czosnku

    sól

    pieprz

    sos sojowy

    chili

    przyprawa tajska

    grzybki mun lub nasz polski uszak bzowy

    natka pietruszki

    100 g makaronu ryżowego

    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak po chińsku

Chińskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun należy uprzednio ugotować, uszak bzowy polecam przysmażyć z cebulką na maśle.

    Warzywa i mięso kroimy w słupki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy mięso i przysmażamy na dużym ogniu, dodajemy marchewkę i po 5 min resztę warzyw. Podlewamy niewielką ilością sosu sojowego, doprawiamy do smaku dalej smażymy na mniejszym ogniu mieszając. Dodajemy grzyby. Podlewamy wodą ok 100 ml , przykrywamy pokrywką i jeszcze dusimy pod przykryciem do miękkości.

    Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

    Dodajemy makaron do duszonego mięsa, mieszamy i rozkładamy do miseczek.

    Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować