Burger drobiowy z zielonym relishem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie burgery przygotowałam kiedyś na kolację, rodzince tak bardzo posmakowały że teraz domagają się abym ciągle je robiła. Szwagier powiedział że lepsze niż z budki i mogłabym takie sprzedawać.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki pszenne
    sałata lodowa
    2 filety z kurczaka

    Panierka do mięsa:
    bułka tarta
    przyp. do mięs
    jajko

    Relish:
    1/2 ogórka świeżego
    2 ogórki konserwowe
    kawałek zielonej papryki
    1/2 cebuli małej czerwonej
    cebula biała
    1 papryczka chili

    Sos:
    4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Burger drobiowy z zielonym relishem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta przecinamy wzdłuż i rozbijamy lekko, oprószamy solą oraz pieprzem i panierujemy w jajku, otaczamy w bułce tartej. Smażymy na bardzo małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
  • 2. Do misy od blendera przekładamy ogórka świeżego i konserwowego, cebulę białą i czerwoną, papryczkę chili oraz paprykę, wszystko drobniutko siekamy. Składniki sosu mieszamy.
  • 3. Bułki delikatnie podpiekamy w opiekaczu lub kuchence mikrofalowej. Smarujemy sosem, układamy po liściu sałaty lodowej i wkładamy ciepłego fileta z kurczaka smarujemy sosem dość grubo i układamy pełną łyżkę relishu zielonego, smarujemy górę bułki sosem i przykrywamy. Podajemy od razu.

Porady

Z podanej porcji otrzymamy 4 spore burgery. Bułki możesz przygotować swoje lub kupne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować