• 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

zrobione z córka

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g maki
    drożdży suchych 8 g
    200 ml cieplego mleka
    60 g roztopione Maslo
    1 jajko
    50 gr cukru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chałka Ciasta

Chałka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie skladniki wymieszac ze soba
    ciasto odłozyć w ciepłe miejsce do wyrośniecia na ok 1godzine
    po tym czasie formować chałke
    przykryć ja do odpoczynku na 30minut
    rozgrzać piekarnik do temepratury 150stopni
    piec 30minut
    posmarować ja roztrzepanym jajkiem i posmarować
    posypać pestkami dyni

Porady

można posypać kruszonką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować