Sałatka w miseczkach serowych

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To propozycja idealna na imprezy, majówkę czy kinderbal. Miseczki serowe w całości zjadliwe, nie tylko ciekawie prezentują się na stole, ale także są fajnym rozwiązaniem...jeśli nie lubimy zmywać.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser żółty gouda: 150 gramów
    - sałata lodowa- liście: 3 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - ogórek wężowy: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 10 sztuk
    - cebulki marynowane perłowe: 1 łyżka
    - kapary: 0.5 łyżki
    - rzeżucha świeża: 2 łyżki
    - szczypiorek siekany: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Cebulki marynowane Ser

Sałatka w miseczkach serowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na dużych oczkach. Na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową wysypujemy około 2-3 łyżki sera formując okrąg o średnicy około 10 centymetrów. Smażymy krótką chwilę do czasu, aż ser się stopi. Dużą płaską łopatką podważamy boki i przekładamy serowy krążek na postawioną do góry dnem szklankę. Formujemy dowolny kształt miseczki. Pozostawiamy do wystygnięcia.
    Pomidory i rzodkiewkę kroimy w ósemki, ogórka w paski. Sałatę rwiemy na kawałki. Oliwki, cebuli i kapary odsączamy z zalewy. Oliwki kroimy na plasterki. Tak przygotowaną sałatkę układamy w serowych miseczkach. Posypujemy szczypiorkiem, rzeżuchą. Doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować