Malinowe cake popsy z red velvet cake

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Magiczne kuleczki z malinowym wnętrzem oblane białą czekoladą. Można je modyfikować w dowolny sposób. Zawsze pięknie prezentują się na słodkich stołach.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • na 20 sztuk:

    Kulki:
    300g ciasta red velvet (jakiekolwiek ciasta babkowe lub biszkoptowe się nadadzą.)
    50g pasty pralinowej malinowej
    50g czekolady białej
    2 łyżki malin liofilizowanych

    Polewa i dekoracje:
    200g czekolady białej (tu trzeba sprawdzać czy więcej czy mniej podczas oblewania- w razie czego rozpuścić później więcej)
    Maliny liofilizowane
    Suszone płatki kwiatów
    Jadalne złoto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Cake pops

Malinowe cake popsy z red velvet cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozdrobnić, dodać rozpuszczoną czekoladę, pastę pralinową, maliny liofilizowane. Całość zagnieść bardzo dokładnie na sklejone ciasto.
  • 2. Odmierzać kawałki o wadze 28g, uformować kule. Jeśli chcemy żeby cake popsy miały patyki należy je na 1cm zamoczyć w rozpuszczonej czekoladzie i od razu wbić w kule. Wstawić do zamrażarki na godzinę.
  • 3. Zmrożone kule maczać w rozpuszczonej czekoladzie, pozwolić aby nadmiar spłynął, na wierzch posypać lub położyć dekoracje wg uznania. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować