Magiczne kuleczki z malinowym wnętrzem oblane białą czekoladą. Można je modyfikować w dowolny sposób. Zawsze pięknie prezentują się na słodkich stołach.
40 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
na 20 sztuk:
Kulki:
300g ciasta red velvet (jakiekolwiek ciasta babkowe lub biszkoptowe się nadadzą.)
50g pasty pralinowej malinowej
50g czekolady białej
2 łyżki malin liofilizowanych
Polewa i dekoracje:
200g czekolady białej (tu trzeba sprawdzać czy więcej czy mniej podczas oblewania- w razie czego rozpuścić później więcej)
Maliny liofilizowane
Suszone płatki kwiatów
Jadalne złoto
Malinowe cake popsy z red velvet cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozdrobnić, dodać rozpuszczoną czekoladę, pastę pralinową, maliny liofilizowane. Całość zagnieść bardzo dokładnie na sklejone ciasto.
2.Odmierzać kawałki o wadze 28g, uformować kule. Jeśli chcemy żeby cake popsy miały patyki należy je na 1cm zamoczyć w rozpuszczonej czekoladzie i od razu wbić w kule. Wstawić do zamrażarki na godzinę.
3.Zmrożone kule maczać w rozpuszczonej czekoladzie, pozwolić aby nadmiar spłynął, na wierzch posypać lub położyć dekoracje wg uznania. Przechowywać w lodówce.
Komentarze