Cakesicles z chrupiącym elementem, masłem orzechowym w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozdrobnić, dodać krokant, masło orzechowe w proszku wymieszane z wodą, czekoladki rozpuszczone, zmielone banany liofilizowane, mascarpone .Całość zagnieść bardzo dokładnie na sklejone ciasto.
2.Ciastem wylepić dokładnie foremki i wbić patyki. Foremki włożyć do zamrażarki na kilka godzin, zamrożone desery wyjąć z foremek.
3.Czekoladę rozpuścić, dodać olej, wymieszać. Zamrożone desery maczać w czekoladzie, pozwolić aby nadmiar czekolady spłynął z powrotem do kubeczka. Układać na desce wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki, aż czekolada całkowicie zastygnie.
4.Resztą rozpuszczonej czekolady polewać desery po skosie lejąc cienkim strumieniem i od razu nakładać dekoracje według uznania.
Komentarze