Cake pops

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lizaczki czekoladowe którym nawet dorosły się nie oprze. A dzieciaki za nimi szaleją.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag biszkoptów
    20 dag karmelu
    15 dag masła orzechowego
    200g karmelowej czekolady
    2 łyżki oleju
    Kolorowa posypka
    Kolorowe słomki lub patyczki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Cake pops

Cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze. Dodać karmel oraz masło orzechowe dokładnie wymieszać. Masa musi być wilgotna.
    Uformować kulki ok 6-8 gram nadziać na patyczek lub słomkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce ok 1 godz.
    Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać do niej olej i dokładnie wymieszać.
    Rozpuszczoną czekoladę przełożyć w wysoką szklankę. Każdą kulkę dokładnie moczyć w czekoladzie, czekając chwilę aż skapie jej nadmiar. Udekorować posypką.
    Gotowe cake popsy układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.

Porady

zamiast biszkoptów można użyć np ciasta babkowego lub resztek biszkoptu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Słony karmel Czekolada Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować