Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nazywany jest również kotletem szwajcarskim . Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka 2 podwójne lub duże sznycle cielęce
    Biała szynka 4 plastry
    Żółty ser 4 prostopadłościany 1cm x 1cm x 5cm
    Jajko 2 małe jajka
    Mąka
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    Sól do smaku
    Pieprz do smaku
    Papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cordon bleu z szynką i serem (kotlet szwajcarski) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Sznycle cienko rozbić. Plastry szynki złożyć dwa razy i ułożyć na połówce sznycla . Na to nałożyć słupek sera i złożyć kotlet na pół. Spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do głębokiego talerza, roztrzepać widelcem z odrobiną soli.
    2. Sznycle najpierw panierować w mące, następnie w jajku, a na koniec obtaczać w bułce tartej.
    3. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć Cordon bleu na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Smacznego ;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować